Hypnotherapie werkt normaal gesproken heel goed bij kinderen, omdat hun hersenen al in trance-achtige toestanden zijn, dit maakt kinderen zeer suggestief. Dit is ook precies de reden waarom de meeste van onze problemen, patronen, gedragingen en overtuigingen uit de kindertijd komen, zowel positief als negatief.

Als uw kind problemen heeft, kunt u de therapie aan hen voorstellen en als ze het ermee eens zijn, kan het heel goed voor hen werken. Je kunt nooit, maar dan ook nooit een kind of tiener dwingen of misleiden tot een hypnotherapiesessie – geen van de voordelen zal anders door hen worden ontvangen. Ze moeten in staat willen zijn om hun negatieve denkpatronen en gewoonten te veranderen om na de sessie een positieve groei en verandering te zien. Anders zullen behandelingen niet werken. De minimumleeftijd voor een kind om effectieve hypnotherapie te krijgen is 5 jaar. Hypnotherapie moet worden vermeden wanneer uw kind zeer ernstig emotioneel gestoord of gedissocieerd is of de aanwijzingen niet kan volgen. Kinderen hebben normaal gesproken een zeer goede verbeeldingskracht en hoeven niet zozeer in hypnose te gaan als wel dat ze gewoon hun ogen sluiten en hun verbeelding gebruiken.

Voor kinderen lijkt de wereld enger en veel groter dan voor ons allemaal volwassenen. In deze fase van hun leven hebben ze weinig of geen bewust analytisch denken om hun ervaringen te begrijpen. Hun ervaringen zonder de volwassenheid om gebeurtenissen te begrijpen, kunnen emoties en gewoonten creëren die tijdens hun leven worden vastgesteld en verergerd. Sommige van deze ervaringen kunnen leiden tot onaangename of schadelijke triggers in hun volgende levensfase. Steeds meer kinderen op zeer jonge leeftijd ervaren een laag zelfbeeld, hebben moeite met concentreren, ervaren gegeneraliseerde angst en nog veel meer op angst gebaseerde of stressgerelateerde problemen.

Daarom is het belangrijk om een gezonde, positievere manier van leven tot stand te brengen. Door middel van visualisatie, verbeelding en directe suggestie kan hypnose kinderen de mogelijkheid geven om hun leven te transformeren en uit te groeien tot evenwichtige, gezond denkende individuen.

Hypnotherapie voor kinderen wordt steeds meer geaccepteerd in de hele wereld. Verschillende ziekenhuizen behandelen nu kinderen met onverklaarbare buikpijn.

Typische problemen die kunnen worden opgelost met hypnotherapie voor kinderen zijn:

  • Bet bevochtiging (Enuresis)
  • Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD)
  • Concentratieproblemen
  • Angst
  • onverklaarbare buikpijn
  • Laag zelfvertrouwen / zelfbeeld
  • Motivatieproblemen
  • Stotteren
  • Verlatingsangst

Hoewel deze problemen ook bij volwassenen voorkomen, is de aanpak voor kinderen totaal anders. Ook de vragen die tijdens de sessie worden gesteld en het volledige verloop van de sessie zijn anders. Sessies zijn meestal 30 minuten tot 90 minuten, afhankelijk van de leeftijd en afleidbaarheid van het kind of de tiener. Jongere kinderen hebben kortere sessies dan die van tieners. Omdat de hypnotische toestand een volledig natuurlijk fenomeen is, is hypnotherapie volkomen veilig bij kinderen en zeer effectief. Suggesties die worden gedaan terwijl het kind of de tiener in hun staat van hypnose is, zijn altijd positief en in de tegenwoordige tijd. Uw kind kan suggesties of activiteiten krijgen om hen te helpen opnieuw in trance te komen of gewoon zelf vredig te worden. FacebookTwitterGoogle+LinkedInPinterest

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.